Als het gebouw er straks staat, de 16 bewoners (waarvan zo mogelijk 2 Belgische jongeren) hun intrek hebben genomen, gaat het gebouw geëxploiteerd worden.
De Stichting BuitenGewoon sluit een huurovereenkomst met enerzijds de eigenaar van het gebouw en anderzijds de jongeren die daar komen wonen.
Tegelijkertijd sluit de Stichting BuitenGewoon een overeenkomst met een Zorginstantie die 24/7 de zorg verleent in het woon-zorgcomplex zijnde een pakket door de oudervereniging en het stichtingsbestuur samen bepaald en anderzijds met de ouders die hun PGB-budget dat zij krijgen voor de zorg voor hun kind betalen aan de Stichting opdat die daarvoor de zorg kunnen inkopen voor de hele groep bewoners.
De financiële verantwoording van de Stichting zal voor het eerst over 2024 zijn terug te vinden op deze website en uiteraard worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Ook zal jaarlijks een overzicht van de uitgeoefende activiteiten op de website worden geplaatst.
Tot op heden bestaan de activiteiten van de Stichting BuitenGewoon uit de volgende activiteiten:
- Oriëntatie en overleg met bestuurders en bewoners van woon-zorgcomplexen in de directe omgeving (Goed Wonen in Oisterwijk, Wings in Goirle, Stiphout Leefhuis in Helmond, Klavier te Merksplas).
- Overleg en het ondertekenen van een intentieovereenkomst met degene die het gebouw gaat realiseren.
- Overleg met de projectleider, de architect en de bouwcommissie over alles wat met de bouw te maken heeft. De vergunning is inmiddels verleend en voorzien wordt dat nog voor de bouwvakvakantie 2024 met het grondwerk kan worden begonnen.
- Samenwerking met de door de Oudervereniging verkozen zorginstantie over de toekomstige zorgverlening aan de jongeren, de opbouw/samenstelling van de bewonersgroep en het bespreken van allerlei zaken rondom de dagelijkse gang van zaken zodra de bewoners hun intrek in het gebouw hebben genomen.
- Overleg met zorgverzekeraars en zorginstanties in zowel Nederland als België.